PU-støtte – hvor meget og hvordan?

Her har vi samlet information om vilkår og muligheder for PU-støtte til efteruddannelse.

Hvis du vil vide mere om støtte til kurser på Mediernes Efteruddannelse, så læs her.

Hvor meget kan jeg få i PU-støtte?
PU kan højest bidrage med 1/3 af den samlede pris for efteruddannelsen. Dog max. 10.000 kr. PU giver aldrig mere i støtte end arbejdsgiverens bidrag.

Hvem kan få støtte?
Fastansatte på DJ-overenskomst i en virksomhed eller institution, der er medlem af Pressens Uddannelsesfond. Som selvstændig freelancer kan du melde dig ind i PU og få støtte. Øvrige DJ-registrerede freelancere kan deltage i kurser på Mediernes Efteruddannelse med PU-støtte.
Desuden kan virksomheder og institutioner, der tilknyttet PU, søge om støtte til udviklingsprojekter,  konferencer og lignende.
Find ansøgningsskemaer her

Retningslinjer for ansøgninger til PU – november_2023 (pdf)

Hvornår skal jeg søge om støtte?
Du skal have indsendt din ansøgning, inden du begynder på efteruddannelsen. Ansøgningen behøver ikke at være godkendt, inden du starter.

Hvornår bliver støtten udbetalt?
Støtten bliver udbetalt til din arbejdsgiver, når du efter efteruddannelsen sender regnskab ind til PU, og PU har godkendt dem.

Hvem bliver støtten udbetalt til?
Støtten bliver altid udbetalt til din arbejdsgiver.

Hvor ofte kan jeg søge støtte?
Så tit du vil, og du kan få bevilget støtte flere gange på et år.

Hvornår bliver ansøgningerne behandlet i PU?
Individuelle ansøgninger om støtte til efteruddannelse (type A og B) behandles så vidt muligt løbende og inden for 10 dage. For øvrige ansøgningstyper er der ansøgningsfrist fire gange årligt: 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. januar.

Kan jeg søge støtte fra andre fonde?
Ja, der findes andre muligheder for at søge støtte til din efteruddannelse, som kan suppleres den støtte, du kan søge gennem PU.
Læs om andre støttemuligheder

Kan jeg søge PU-støtte til mit eget uddannelsesprojekt som freelancer?
Som selvstændig freelancer kan du melde dig ind i PU og søge støtte til individuelle uddannelsesprojekter. Et medlemskab af PU koster 2500/år + adminstrationsbidrag. Som DJ-registreret freelancere kan du deltage i kurser på Mediernes Efteruddannelse med PU-støtte.